Kako izbrati najugodnejši najem jadrnice?

V primeru, da želite izbrati najugodnejši najem jadrnice se je potrebno držati par pravil. Potrebno je preveriti last minute oziroma first minute ponudbo, izbrati pravega ponudnika in povprašati za dodatni popust podjetje, ki vam odda jadrnico.

Pri izbiri charter podjetja naletimo na večja podjetja, ki oddajajo jadrnice, ponavadi od 5 do 30 jadrnic in posrednike, ki združujejo in oddajajo za več podjetij. Posredniki imajo tako večji nabor jadrnic in omogočajo večjo izbiro. Kljub temu, da imajo charter podjetja večjo maržo te le redko dajejo večje popuste. Agentska podjetja oddajajo jadrnica tudi za nižjo provizijo z namenom, da bi se več jadrnic oddalo preko njih. Tako pridemo tudi do tega, da je najem jadrnice pri posredniku cenejši kot pri podjetju, katerega oddaja jadrnico.

V kolikor ste časovno prilagodljivi je pametno najeti jadrnico v first minute ponudbi. Tako dobite najugodnejšo ceno in lahko izbirate med širšim številom jadrnic. Jadrnice so znižane tudi do dvajset odstotkov. Če pa ne morete prilagoditi lahko razmislite o last minute ponudbi za najem jadrnice. V last minute ponudbi je manjše število jadrnic, želijo pa podjetja te plovila oddati in so tako na voljo pod ugodnejšimi pogoji. Najamete lahko jadrnice, ki so od objavljene cene cenejša tudi do 30 odstotkov.

Pri najemu jadrnice pa lahko preverite tudi, če lahko dobite kakšen dodatni popust. V ceno najema v večino primerih ni vključena cena izven krmnega motorja. Lahko pa se dogovorimo s ponudnikom, da cena že vključuje izven krmni motor kot oblika popusta.

Vsekakor vam priporočam, da v primeru, da še nimate večjih izkušenj z najemom jadrnice, da ne najamete vedno iste jadrnice. Izberite različne modele različnih proizvajalcev in si preko lastnih izkušenj pridobite znanje o jadrnicah. Na splošno pa se priporoča za bolj jadralno športne jadrnice Elan, za bolj luksuzne pa Bavarijo in Sun Odyssey. Seveda je pomembno tudi na kakšno jadranje se odpravljate.

Več informacij o najemu jadrnice na Hrvaškem lahko pridobite na www.najemjadrnice.com