V Benetke z ladjo v sezoni 2012

Popeljite se na nepozaben enodnevni izlet v Benetke zladjo ali s katamaranom iz enega od pristanišč slovenskega (Piran) ali hrvaškega (Umag, Poreč, Rovinj ali Pulj) dela zahodne Istre. Udobno plovbo do najlepšega vodnega mesta na svetu bomo izkoristili za kratko predstavitev bogate zgodovine mestarepublike “Serenissima” ter programa izleta. Takoj po prihodu v pristanišče San Basilio v Benetkah se lahko peš ali z ladjico po laguni podate raziskovat znamenitosti tega enkratnega mesta ob severozahodni jadranski obali.

Popoldan lahko izkoristite za kosilo v lokalni restavraciji, romantično vožnjo z gondolo po skrivnih delih mesta in vožnjo po najlepši vodni ulici (Canale Grande). Pridružite se nam!

KONTAKT: Benetke.com, TOP Line d.o.o. Porotorož, tel: 05 6747 161; email: rezervacije@benetke.com

Opis izleta:

 

Na carinskem pomolu izbranega pristanišča vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali osvežilno pijačo.

 

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike “Serenissime” in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni.

 

Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno boste pristali v pristanišču “San Basilio” predvidoma pred 11 uro. Po prihodu se boste odpravili do središča mesta, kjer sledi ogled trga Sv. Marka.

 

Preden zapustite ladjo preverite, če imate dovolj pijače s seboj, saj če se v mesto podate s skupino, vsako oddaljevanje lahko pomeni, da se boste izgubili… pa če cene na ladji še zdaleč niso tako zasoljene kot v mestu.

 

Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki ponudili možnost, da se (proti majhnem doplačilu) z ladjico popeljete kar se da hitro ter udobno do središča mesta ali se boste enostavno z enim od vodnikov sprehodili od pristanišča do trga Sv. Marka (približno 40 minut hoje). Vkolikor se boste odločili za ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev “Il Redentore”, hotel Danielli (v katerem so snemali drugo epizodo iz filmov James Bond – Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.

 

Po prihodu na trg Vam bodo vodniki pokazali vse znamenitosti na trgu kot so:

 

– stare ter nove prokuracije,

 

– Ala Napoleonica,

 

– zvonik,

 

– stolp z uro,

 

– Bazilika sv. Marka,

 

– Doževa palača,

 

– knjižnica,

 

– 2 granitna stolpa ter

 

– najbolj romantičen most v Benetkah: most vzdihljajev (ponte dei sospiri).

 

 

 

Po ogledu boste imeli prosto za sprehod do mosta Rialto, vendar vam svetujemo, da se prepustite predlogom vodikov in izkoristite sledeče možnosti (proti doplačilu):

 

– organizirano kosilo v restavraciji v središču mesta,

 

 

– vožnjo z romantično beneško gondolo, s katero vas bo gondolier (ob kozarcu mrzle penine) popeljal po skrivnih kanalih ter

 

– motorni vodni taksi po glavnih kanalih mesta (Canal Grande). Vodni taksi ima poleg vožnje po glavnih kanalih tudi prednost, da vas po končani vožnji pripelje nazaj v pristanišče ter tako prihrani hojo od središča mesta do pristanišča, kjer vas čaka ladja za vrnitev v luko izhodišča.

 

Vse štiri možnosti lahko rezervirate pri vašem vodniku na ladji med jutranjo plovbo do Benetk.

 

Benetke boste zapustili ob 17:00*, se ponovno odpravili mimo središča mesta do otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival. Po izhodu iz lagune sledi še plovba čez Jadran. Za zabavo na poti nazaj vam bodo vodniki morda celo organizirali kratko loterijo z zanimivimi beneškimi spominki. Prihod v izhodiščno pristanišče je predviden v večernih urah (20:00).

 

*Točno uro odhoda preverite pri vodnikih, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda.